۸- نتیجه گیری
· در بتن غیرمسلح حجیم دریایی برای کنترل گرمای هیدراتاسیون و جلوگیری از ایجاد ترکهای حرارتی اولیه میتوان از ورقهای یخی برای خنک نگه داشتن و از لوله های PVC ثابت در مقاطع عرضی بتن جهت ایجاد جریان آب در درون بتن، استفاده نمود.
· در بتن مسلح دریایی جهت کاهش نفوذپذیری و افزایش پایایی بتن باید از سیمان سربارهای کوره بلند با ترکیب 65% استفاده نموده و کلیه میلگردها با اپوکسی جهت جلوگیری از خوردگی پوشانده شوند.
· هنگامی که یک عملآوری مناسب فراهم شود، بتن فاکتور پایایی(DF) خوبی صرفنظر از مقدارحجم هوا نشان میدهد.
· ضریب پخش کلراید پس از اعمال سیکل های یخ زدن-آب شدن افزایش مییابد.
· با افزایش نسبت w/cm و میزان هوا، ضریب پخش کلرایدها افزایش مییابد.
· هنگامیکه یک عملآوری مناسب و حبابزایی فراهم شود، نمونه های بتنی حاوی هردو ماده فوم سیلیکا و خاکستربادی مقاومت خوبی دربرابر پخش شدن یون کلراید قبل و بعد از سیکلهای F-T نشان میدهند، زیرا یون کلراید به لایه های C-S-H جذب سطحی شده و بوسیله واکنش پوزولانی میکروساختار بهبود مییابد. به هر حال، بتن با خاکستربادی هنگامیکه w/cm برابر 6/0 و میزان هوا 2% باشد،CCID بالاتری از بتن معمولی نشان میدهد.
· جذب مویرگی مکانیزم اولیهای است که بوسیله آن آب و کلرایدها به المانهای بتن دریاییِ در معرض هوا، نفوذ میکنند. این نشان میدهد که در اینجا انتشار یک نشانه ثانویه جذب است و اگر بتن آب را جذب نکند و یا رطوبت به داخل آن نرسد خوردگی اتفاق نمیافتد.
· جهت کاهش میزان جذب در بتن دریایی نسبت آب به سیمان نباید از 4/0 تجاوز نماید و باید به جای آب موردنیاز از فوق روان کننده ها استفاده گردد.
در نهایت اگرچه اجرای بتن دریایی به صورت درجا مستلزم راهکارهای مناسبی میباشد اما در هر صورت عدم استفاده از نیروهای ماهر و ورزیده میتواند تقریباً ریشه اصلی تمامی نواقص باشد زیرا باعث میگردد بتن با مشخصاتی غیر از مشخصات طراحی ساخته شود.